dog-2983021Voor een drietal cursisten was het vandaag weer werk aan de winkel, oftewel…de vakantie zit erop! ( Hetzelfde geldt overigens voor mijzelf, maar ik heb er weer naar uitgekeken!! )

Vanmorgen bij Balou thuis langs geweest om te werken aan aandacht voor haar baasjes. Balou vindt alles en iedereen leuk en mag best wat zelfbeheersing gaan aanleren; we zijn ook een eindje buiten gaan wandelen om de prikkels te overwinnen (die we binnen in huis niet hebben ;-)). Met duidelijkheid en consequent zijn ze SAMEN alweer een eind de juiste kant op getraind.

Vervolgens kennisgemaakt met Koos, die is buiten zo enthousiast dat de lijn te vaak strak staat, iets waar zijn baasje graag aan wilt werken. En dat kan! We hebben de clicker geïntroduceerd en daar gaan ze samen mee aan de slag. Volgende keer gaan we de clicker inzetten om de juiste aandacht te belonen.

Tot slot is Yinte heel graag bij haar baasje en zit ook tegen de puberteit aan, al met al een ‘lastige’ periode. Aandacht door consequent trainen is het sleutelwoord. De zit en wacht gaan heel erg goed…de komende week wordt de af/lig aangepakt.

Ik kijk nu alweer uit naar de volgende afspraken met deze kanjers!