Ik werk volgens een positieve trainingsmethode, dus zonder dwang, zonder fysieke straf, zonder een schrikreactie op te roepen. De clicker als hulpmiddel heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en wordt bij mijn trainingen toegepast. Het is mogelijk om op dezelfde wijze te trainen zonder clicker…

Hoe werkt het leerproces bij honden?

Honden leren – overigens net als mensen – door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk? Gedrag dat leuke dingen oplevert, lustgevoelens geeft, willen ze graag herhalen. Hoe snel had uw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uit gaat?

Van dit principe kunnen we gebruik maken met het opvoeden van de hond. Dat gedrag wat we graag herhaald zien, belonen we. Dat kan bijvoorbeeld gaan zitten op commando zijn. Of hierkomen als u hem roept. Of keurig met een losse riem meelopen zonder te trekken. Maar ook: rustig zijn en blaffen als de bel gaat. Niet opspringen als er bezoek komt. Netjes bij u blijven in plaats van uitvallen naar andere honden.

De clicker

De clicker is een handig hulpmiddel bij de opvoeding van honden. Door uw hond te leren dat er na de click altijd iets aangenaams volgt (iets lekkers is voor de meeste honden de ultieme beloning, maar het kan ook een speeltje zijn, of een knuffel), leert hij heel snel te werken voor de click. Hierdoor kunt u heel goed ‘timen’: u bent in staat precies op het moment dat uw hond het goede gedrag vertoont te clicken en uw hond dus aan te geven dat dát precies was wat u bedoelde. U zult verstelt staan hoe snel uw hond het door heeft! Uw hond trainen met de clicker is leuk en het werkt!

Tijdens mijn lessen leert u uw hond begrijpen. U leert begrijpen hoe de leerprocessen werken en hoe u daarop kunt inwerken, en u leert goed gebruik te maken van de clicker. Tevens leert u tijdens de lessen heel veel over lichaamstaal en gedrag, zodat u leert herkennen wat uw hond doet, waarom hij dat doet en hoe u dat gedrag kunt beïnvloeden en/of sturen.

Ik werk als ZZP’er o.a. als kynologisch instructeur bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer waar ik de volgende cursussen geef ik:
* Puppycursus
* Basiscursus
* Vervolg I
* Vervolg II
* Vervolg III
* Sport & spel

U kunt bij mij ook zeker terecht voor prive lessen, ook wel een-op-een genoemd wat inhoudt dat er heel veel tijd is voor jullie als combinatie.

Voor vragen tot die tijd verzoek ik u het contact formulier in te vullen, dit geldt tevens ook voor het opvragen van mijn tarieven.